Libuš si v Cholupicích otevřela střelnici

05.10.2009 13:12

 

Po tříleté odmlce přivítaly Cholupice k mistrovskému utkání svého tradičního rivala ze sousední Libuše. Přestože nastoupily bez několika hráčů základní sestavy, vezly se po prvním poločase na vítězné vlně. Druhé dějství pak silně připomínalo nedávný výprask Slávie v Evropské lize. Libuš se rozehrála k velkému výkonu a v závěru svého soupeře doslova deklasovala.

Úvod patřil domácím. Už ve 2.minutě se až do vápna prodral Burda, tvrdě vypálil a Marko na čáře skvěle zasáhl. O sedm minut později se zrodil další nebezpečný útok domácích, při kterém Burda vysunul T.Svobodu a z jeho přihrávky pálil Švertšal, už ale v ofsajdové pozici, do tyče. Hosté se k prvnímu ohrožení propracovali až po pětadvaceti minutách, kdy Moravec doleva rozehrál na Brandejse a z jeho centru Vejr v čisté ložence jen slabě dorážel. Vzápětí se
na druhé straně dostal po přihrávce Burdy do šance Zavadil, míč už letěl kolem vybíhajícího Marka do opuštěné brány, ale jeden z obránců ho stačil ještě uklidit do bezpečí. Ve 36.minutě tečovaná rána Dvořáka jen o chloupek minula levou tyč Talpovy brány. Za další tři minuty pak zahřmělo na opačné straně. Po přesné rozehrávce Burdy nejdříve Špaček prudce orazítkoval pravou tyč hostující brány, míč se pak znova dostal k nabíhajícímu Burdovi a ten bombou pod břevno zajistil domácím vedení, se kterým i odcházeli do kabin.
Do druhé půle, jakoby proti domácím nastoupil jiný tým. Libuš snad pokropená živou vodou začala náporem a bylo jen otázkou času, kdy to tam začne padat. V 56.minutě vysunul Kursa dlouhým pasem ne levé straně Brandejse, ten se dostal až do vápna, kde ho Masner zastavil jen za cenu faulu. Sám Brandejs nařízenou penaltu bezpečně proměnil a bylo vyrovnáno. V následné minutě se znova za obranu domácích dostal Brandejs, zleva odcentroval a skvělý Talpa nadvakrát zlikvidoval vyložené šance Gutheise a Lehovce. V 63.minutě prošel Brandejs středem domácí obrany, dostal se až před gólmana, ale ten mu jeho lob vyškrábl nad břevno. O sedm minut později opět agilní Brandejs naservíroval míč před branku na volného Gutheise a jeho pohotová dorážka znamenala vedoucí gól hostí. Neuběhla snad ani minuta a Gutheis šikovně uvolnil Berana, který vzápětí obešel i vybíhajícího Talpu a do prázdné brány přidal třetí gól hostí. Nad Cholupicemi se začala stahovat černá mračna. Korunu tomu všemu nasadil ještě v 78.minutě L.Srba, když po faulu na pronikajícího Pavlů uviděl druhou žlutou kartu a musel jít předčasně pod sprchu. Hosté nabídnutou přesilovku využili a to hned dvakrát. V 80.minutě se snad ze 25 metrů opřel do míče Vejr a parádní střelou vymetl pavučinu v pravém růžku Talpovy svatyně. Minutu před koncem pak pečetil překvapivou, ale naprosto zaslouženou výhru hostí svým druhým gólem Brandejs.

Zdeněk Hruška (FSC Libuš): Samozřejmě spokojenost s druhou půlí. První poločas jsme byli málo aktivní, trošku jsme hráli se strachem. Domácí nás přehrávali v důrazu. Druhou půli jsme se jim v tom vyrovnali. V poháru jsme s nimi vypadli, tak jsme jim to teď vrátili. Máme tady s nimi nějaké nadstandardní vztahy. Bylo to derby a byl to boj. První půli jsme v důrazu propadli a to nás jako soupeř předčil.
Roman Truneček (Cholupice): My měli před utkáním velké problémy se sestavou. Vykartoval se nám Cvrček a Habart. Michal Svoboda, Šmejkal a Polák jsou zranění. Nemohl nastoupit ani Janoušek. Prakticky nám chybělo šest hráčů, takže je to těžký. Musel jsem pozvat nějaké hráče z B mužstva. Sice jsme do poločasu vedli, ale soupeř byl lepší. Myslel jsem si, že bychom to mohli nějak uhrát bojovností, ale ani ta bojovnost tam nebyla. Po zásluze vyhrál soupeř, k vítězství mu blahopřeji. Jinak jsem nespokojen s přístupem hráčů.

Cholupice - FSC Libuš 1:5 (1:0)
Branky: 39. Burda - 56. z penalty a 89. Brandejs, 70. Gutheis, 71. Beran, 80. Vejr
ČK: 78. L. Srba ŽK: 12.Masner, 29. L.Srba, 41. Z.Srba, 67. Zavadil - 31. Tomšů
Rozhodčí: Severýn - Váša, Novotný Diváků: 130
Cholupice: Talpa - Zavadil, Masner, L.Srba, Rezek - T.Svoboda (72. Vondra), Z.Srba
(57. M.Svoboda), Čermák, Špaček - Burda, Švertšal. Trenér Roman Truneček.
FSC Libuš: Marko - Tomšů, Kursa, F.Brabec, Dvořák - Stránský (54. Gutheis), Moravec, Vejr, Brandejs - Lehovec (76. Pavlů), Beran (83. Stuchlík). Trenér Zdeněk Hruška.

 

převzato z www.prazskyfotbal.cz