KRČ PROHRÁLA I S CHOLUPICEMI A V PŘEBORU JE DÁL NA NULE

16.11.2009 17:08

Nula na bodovém kontě Sparty Krč svítí dál. Nic se na tom nezměnilo ani po 13. kole přeboru, kdy Krč přivítala na domácím hřišti předposlední Cholupice a čekala, že právě tady může na první body dosáhnout. Jenže nestalo se. Krč sice herně nepropadla, klidně mohla vyhrát, ale hrubka chvíli před koncem tým srazila a znamenala další porážku. Nakonec Krč padla 1:3.

 

Ticho v krčské kabině dávalo tušit, že zklamání je velké. Zápas zlomila ve prospěch Cholupic 77. minuta. To za stavu 1:1 chyboval domácí kapitán Penc, když přišel zbytečně o míč a hostující Svoboda dal druhý a tedy vítězný gól Cholupic. „Udělal jsem chybu, tenhle moment rozhodl,“ uznal zklamaným hlasem krčský kapitán Ondřej Penc.

Ten si při rozehrávce předkopl míč a pak nešťastně uklouzl, čímž nabídl soupeři šanci. „Někdo na mě křikl, že jsem sám. Ale to mě neomlouvá, měl jsem to řešit jednoduše a jinak,“ nezbavoval se odpovědnosti.

Přitom krčské mužstvo nepůsobilo špatným a odevzdaným dojmem. Vaz mu zlomil právě až druhý inkasovaný gól. „Určitě jsme měli na to, aby ten zápas dopadl lépe,“ dodal smutně Penc.

Zmar se zračil také v očích Ondřeje Holuba, který ve 34. minutě vstřelil jediný gól Krče a vyrovnal v tu chvíli na nadějných 1:1. „Co k tomu zápasu říct? To už je bezradnost. Už aby byl konec podzimu,“ prohlásil rezignovaně záložník, který je v Krči na hostování z Bohemians 1905. To mu právě v polovině sezony vyprší a hráč neskrývá, že se těší na změnu dresu.

Je jasné, že třináct porážek v řadě by vzalo náladu komukoliv. Jak si ji třeba Holub, který je se dvěma trefami nejlepším střelcem klubu v sezoně, zvedá? „Hraju hanspaulku a taky futsal. Tady v Krči je to trápení. Některé zápasy nejsou z naší strany špatné, jenže sami nedáme šance, pak uděláme chybu a soupeř nás potrestá. Minule jsem doma proti Libuši dal gól v poslední minutě a soupeř stejně ještě stihl dát vítěznou brankou. To jsem nezažil,“ kroutil hlavou záložník, který patří k nejlepším hráčům Sparty Krč.

Trenér mužstva Pavel Frýbort byl rovněž hodně zklamaný. „Hráli jsme určitě líp než s Libuší, kdy jsme měli bod na dosah, ale stejně jsme prohráli. Tohle utkání rozhodla chyba v obraně. Nejhorší je, že chyby udělá pokaždé nějaký jiný hráč, takže se na to těžko reaguje změnou v sestavě,“ komentoval krčské trápení Frýbort.

Tým se do konce podzimu ještě srazí v přeboru s rezervou Loko Vltavín a týmem ČAFC, tedy soupeři ze špičky tabulky. Stejně se ale chce poprat o body. „Nic jiného nám nezbývá,“ naznačil kouč, že by bylo fajn, kdyby Krč nekončila podzim s nulou na bodovém kontě.

Jenže pomalu se vzhledem k budoucím soupeřům smiřuje s myšlenkou, že tato situace může nastat. „Na to, že se nuly zbavíme, bych si moc nevsadil. Ale budeme se snažit,“ prohlásil kouč.

V Krči se musí pomalu připravovat i na to, že pokud tým bude prohrávat i dál, tak se tamní Sparta propadne z přeboru níž. „Ještě by s tím šlo něco dělat, ale je třeba přivést třeba dva hráče na divizní úrovni a taky je tak zaplatit. Je ale jasné, že se do týmu, který je na nule, asi nikdo moc nepohrne. Bude to složité,“ naznačil kouč.

Sice mluví o posilách, ale je jasné, že hráči, co jsou v Krči na hostování, po podzimu ve většině případů rádi zmizí. „Je to tak, většinou nebudou pokračovat,“ uznal Frýbort.

Sám by rád v klubu ale nejspíš trénoval dál. „Uvidíme, k jakým změnám v klubu v zimě dojde.“

Cholupice šly do zápasu v pozici předposledního mužstva tabulky a tři body z Krče jim udělaly velkou radost. „Výhra 3:1 je pro nás vynikající výsledek. Krč určitě nemá tým na to, aby byla v přeboru na nule,“ říkal kapitán vítězů Pavel Rezek. „Mysleli jsme si, že to na podzim bude vypadat jinak, lépe. Nevedlo se nám, proto jsou tyhle tři body pro nás moc důležité,“ oddechl si zkušený hráč. „Sice jsme ke vstřelení rozhodující branky využili velkou hrubku domácí obrany, ale mohli jsme dát gól i dřív. Okénka tam byla. Na druhou stranu i Krč měla šance, nebylo to jednoduché.“

„Vítězství v Krči si vážíme. Jeli jsme k zápasu s cílem udělat tři body, abychom zůstali v kontaktu se soupeři. Někdo by si podle postavení Krče řekl, že to byla povinnost. Určitě to ale nebylo jednoduché,“ hodnotil po zápase cholupický kouč Roman Truneček. „Pak jsme taky chtěli vyhrát a vítězství věnovat panu Burdovi, zesnulému tátovi našeho hráče. Byl to těžký zápas, ale dokázali jsme to. Na naší hře je vidět, že nám pořád někdo chybí a musíme měnit sestavu.“

Cholupice teď čekají dva zápasy na půdě soupeře, pomalu už ale vyhlížejí přestávku v polovině soutěže. „Na zimu se fakt těšíme. Jaro totiž míváme vždycky lepší. Doufám, že uděláme víc bodů a budou to zase ty staré Cholupice,“ doplnil Truneček.


 

OČIMA JURAJE ŠIMURKY, BÝVALÉHO TRENÉRA A SPORTOVNÍHO ŘEDITELE SPARTY KRČ

„Na Krč občas zajdu, letos jí vidím potřetí. Byl jsem v klubu dohromady pět let, ale to byla Krč v úplně jiné situaci. Hrála se tu špička ČFL nebo druhá liga. Teď Krč prohrála třináctkrát za sebou, to jsem nikdy nezažil a trenérovi určitě v tuhle chvíli nezávidím. Ale klub pořád věří, že se zachrání, takže jsem samozřejmě zvědavý, jak to dopadne.“