Čafka doma nezaváhala

02.11.2009 13:59

Favorizovaná Čafka na domácí umělce nezaváhala a nováčka z Cholupic zdolala tím nejtěsnějším poměrem. Za chladného počasí se hrál rychlý a bojovný fotbal, kterému nechybělo potřebné nasazení.

Úvodní minuty patřily překvapivě hostům, ale první gólovou šanci si připravili v 9.minutě domácí, když Zupka poslal z pravé strany dlouhý centr do vápna a nabíhající Ulrich z růžku malého vápna dorážel těsně vedle pravé tyče. Hosté odpověděli přímým kopem Masnera, který prodlužoval Polák hlavou mimo tyče. Vzápětí lehký padáček T. Kaliby vytěsnil hostující gólman jen s námahou nad břevno. V 19.minutě zase domácí gólman M. Svoboda včasným vyběhnutím zachraňoval před dotírajícím jmenovcem Tomášem. O šest minut později bylo hodně horko před brankou hostí, když nejdříve po rohu Ulricha pálil prudce Tůma a vzápětí při dalším rohu prosvištěla Trymlova dorážka těsně vedle. Ve 37.minutě měl po dlouhém centru Zupky gól na hlavě Fliegel, jenže mířil nad. Tlak domácích však sílil a ve 41.minutě byl korunován vedoucím gólem, když po hezké výměně Trymla s Tůmou si prvně jmenovaný naběhl před branku a pohotovou dorážkou překonal Talpu. Těsně před pauzou mohl z rychlého brejku srovnat Polák, ale místo zakončení nepřesně přihrával a tím celou akci dokonale zmařil.
Druhý poločas se hrál už zcela v režii domácích, jen v koncovce to vázlo. V 59.minutě se po dlouhém Trymlově autovém vhazování a hlavičce Tůmy objevil podruhé míč v hostující síti, ale pro předchozí faul na gólmana nebyla branka uznána. Vzápětí proletěla dělovka Tůmy těsně nad břevnem. V 63.minutě po parádním Cirhanově vysunutí postupoval Fliegel sám na Talpu, ale nastřelil jen jeho nohu. Pak se po hezké spolupráci Ulricha a Tůmy objevil znova před hostujícím gólmanem Fliegel, avšak ani napodruhé neuspěl. Hosté se k ohrožení domácí branky dostali až v 70.minutě, kdy Polák z přímého kopu pálil těsně vedle levé šibenice. Na druhé straně ani Ulrichovo sólo neskončilo v síti, jeho střela minula vzdálenější tyč. Na pojistku tak domácí čekali až do 84.minuty. To se Tryml šikovně prodral přes dva protihráče až do vápna, tam ho zezadu fauloval střídající Švertšal a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Fliegel. Dvě minuty před koncem stačili hosté po rychlé akci zásluhou M. Svobody jen korigovat, na remízu jim už nezbyl čas ani potřebné síly. Domácí si tři body připsali zcela zaslouženě, byli po celý zápas lepším týmem.

Roman Truneček (Cholupice): Soupeř vyhrál zaslouženě. My jsme se na umělce nepohybovali dobře. Je to malé hřiště, je těžké na tom něco vymyslet a kombinovat. Bylo vidět, že kluci nejsou zvyklí na takovém terénu hrát, je to něco jiného.
Zdeněk Herink (ČAFC Praha): Ze začátku jsme byli trošíčku rozháraní, měnilo se rozestavení hráčů, takže se to hledalo. Ke konci poločasu jsme už získávali herní převahu, vypracovali jsme si šance a jsem rád, že jsme jednu z nich proměnili ve vedoucí gól. V druhém poločase jsme byli herně lepší, převahu jsme měli dá se říci trvalou a utkání jsme mohli rozhodnout dříve. Po průniku Trymla se nám podařilo vstřelit gól z penalty. Konec už byl o emocích a myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.

ČAFC Praha - Cholupice 2:1 (1:0)
Branky: 41. Tryml, 86. Fliegel z penalty - 88. M. Svoboda ŽK: 15. Tůma, 30. Benda,
52. Tryml, 81. T. Kaliba, 89. Janík - 24. L. Srba, 60. Habart, 89. Burda a Polák
Rozhodčí: Krejčí - Stránský, Vojtěch Diváků: 80
ČAFC Praha: M. Svoboda - Zupka, Chvátal, Benda, T. Kaliba - Janík - Tryml, Tůma
(79. Mandík), Cirhan, Ulrich - Fliegel. Trenér Zdeněk Herink.
Cholupice: Talpa - Rezek (79. Strouhal), Masner, L. Srba, Janoušek (75. Švertšal) -
T. Svoboda, Zavadil, Burda, Špaček (46. M.Svoboda) - Habart, Polák.
Trenér Roman Truneček.

31.10.2009 - Václav Kozel