Tečku za podzimem v přeboru udělal Motorlet B s Cholupicemi

05.12.2009 16:22

Raketový vstup do zápasu, rychlé vedení 2:0 a nakonec strach o výsledek. Tak to vypadalo v neděli odpoledne na Motorletu. Ve druhé půli byli hosté z Cholupic jasně lepší, nedokázali však využít početní oslabení domácích a navíc v poslední vteřině zápasu měli kopec smůly. Burda z přímého kopu trefil břevno!

Hned v první minutě centroval zleva domácí Staněk, ale nikdo ze spoluhráčů na míč nedosáhl. Ani po dlouhém autu Strnada nezapršelo. Hosté kontrovali v 7.minutě, kdy Burda uvolnil na pravé straně Strouhala, ale jeho polostřela, polocentr Zamazala nijak neohrozila. V 9.minutě se poprvé ukázal domácí Majerčin, ale po centru Staňka branku minul. Neuspěl ani v 16.minutě, kdy mu míč naservíroval Beneš. Za minutu už to vyšlo. Levá strana obrany Cholupice zaspala, do vápna se vřítil Pyšek a nezištně posunul míč Majerčinovi před odkrytou branku a bylo to 1:0. Domácí mladíci dál drželi svého soupeře v hluboké defenzívě, ale z ojedinělého brejku mohlo být vyrovnáno. Ve 23.minutě Burda šikovně uvolnil Poláka, jeho střelu Zamazal vyrazil, ale dobíhající Strouhal nedokázal trefit opuštěnou branku. A tak se opět radovali domácí. Nejdříve musel Talpa vyrážet dělovku Strnada, ale v 25.minutě už nezabránil Staňkovi, aby špičkou kopačky propasíroval míč do sítě. Ve 34.minutě Pyšek trefil jen břevno a za dvě minuty na tyč vyrazil Talpa střelu Staňka. Ve 42.minutě nečekaně udeřili hosté. Rychlou akci po ose Burda - Janoušek - Polák zakončil přesně posledně jmenovaný, když se ocitl sám před Zamazalem.
Jak první poločas skončil tak i druhý začal. Hned ve 47.minutě přímý kop hostů prodloužil hlavou Svoboda, Srba byl u míče dříve než Zamazal, ale dostal se do těžkého úhlu a trefil jen boční síť. Cholupice se pevně chopily iniciativy. Další zaváhání domácí obrany nepotrestal Janoušek, kterého v poslední chvíli obral o míč Beneš. V 72.minutě zastavil Masopust únik střídajícího Šmejkala jen nedovoleným zákrokem metr před vápnem a viděl hned červenou kartu. Z přímého kopu však hosté nic nevytěžili. Dál bušili do domácí obrany, ale bez efektu. Domácí tak mohli zápas rozhodnou z brejků, ale Glasnovič nejdříve mířil mimo tyč, pak branku přestřelil a do třetice trefil vybíhajícího Talpu. Talpa jej vychytal i počtvrté. V poslední minutě Talpa chyboval, když výkop poslal přímo na kopačky Glasnoviče, ten se však šance tak lekl, že míč gentlemansky poslal slabou střelou zpět k nohám golmana hostů. Kalich hořkosti si hosté vypili do dna v poslední minutě. Do vápna se řítil M. Čermák a byl na hranici vápna zastaven faulem. Faulující Beneš dostal žlutou kartu a brankář Zamazal za zakopnutí míče rovněž. Míč si k přímému kopu postavil Burda a Zamazal jen bezmocně sledoval míč, který však v síti neskončil. Zatřáslo se jen břevno a vzápětí se pískal konec.

Roman Truneček (Cholupice): Zase jako před týdnem v Radotíně. Jsme lepší, máme šance, ale nakonec o gól prohrajeme. Trefíme břevna, tyče, ale gól nedáme. Odcházíme fyzicky, na tom musíme přes zimu zapracovat.
Jaroslav Šturma (Motorlet B): To je o nervy. Vedeme 2:0, zahodíme několik tutovek a pak se zase strachujeme o výsledek. Jsem rád, že už to skončilo.

Motorlet B - Cholupice 2:1 (2:1)
Branky: 17. Majerčin, 25. Staněk - 42. Polák ŽK: 62. Strnad, 66. Pyšek, 90+2. Beneš,
90+2. Zamazal - 60. Strouhal ČK: 72. Masopust (Motorlet B)
Rozhodčí: Novotný - Tikal, Formánek Diváků: 50
Motorlet B: Zamazal - Beneš, Masopust, Zmeškal, Kolařík - Chaloupka (90. Štuller), Trávník, Strnad, Staněk - Majerčin (46. Glasnovič), Pyšek (73. Vršek).
Trenér Jaroslav Šturma.
Cholupice: M. Čermák, Rezek, P. Čermák, Zavadil (75. Nezbeda), L. Srba (86. Vondra), Burda, Janoušek - M. Svoboda, Polák (63. Šmejkal). Trenér Roman Trunečka.