Cholupice s Radotínem zlomil vlastní gól

24.11.2009 16:31

Soupeři si prohodili pořadatelství zápasu a tak hrál Radotín na domácí umělce jako hostující tým. Domácí byly Cholupice. Ty sehrály smolný zápas. Nejdříve fatální hrubkou nabídl Čermák soupeři laciný gól a po přestávce si Cholupice daly dokonce vlastní gól.

První velká šance přišla už ve 14.minutě, kdy si Toman naskočil na centrovaný míč, ale Talpa vytáhl skvělý zákrok a míč vyrazil. Za dvě minuty už takové štěstí neměl. Stejskal napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a Talpa plachtil vzduchem marně. Míč skončil přesně v levém horním růžku jeho branky. Za tři minuty vyrobil hrubku na půlce Čermák, Baroch mu sebral míč a rázem šli tři hráči Radotína sami na stopera Rezka. Baroch posunul míč doprava na Stejskala a ten jej s přehledem naservíroval před branku Dlouhému, který si pohodlně připsal dvanáctý gól v soutěži. Cholupice se však dokázaly rychle otřepat. Po pravé straně zatáhl ve 23.minutě míč Polák, hledal ve vápně Svobodu, míč však prošel až na Jaouška, který z těžkého úhlu propálil míč do sítě. Za pět minut utekl po levé straně Polák, ale sám proti Machynkovy trefil jen jeho nohu. Ve 35.minutě Burda šikovným dloubáčkem uvolnil Svobodu, ten našel ve vápně rozeběhnutého Zavadila, který však vystřelil zbrkle a slabě. Závěr poločasu opět patřil Radotínu. Nejdříve po levé straně pláchnul Pleyer, ve vápně si míč zasekl, ale jeho střelu Talpa stačil vyrazit. Golman Cholupic si vzápětí poradil i s dalším dalekonosným projektilem Stejskala a vystrčil míč nad břevno.
Šikovný pravý záložník Radotína režíroval i úvodní minuty po přestávce. Nejdříve zakončoval signál z rohového kopu, ale hradbu hráčů před sebou neprostřelil. Ke gólu pak nevedla jeho spolupráce s Dlouhým. A do třetice Stejskal. V 52.minutě utekl po pravé straně a jeho prudký centr chtěl odkopnout Rezek, bohužel trefil spoluhráče Čermáka a od toho se míč odrazil za záda Talpy. Ani tentokrát Cholupice nesložily zbraně a hrál se oboustranně útočný fotbal se šancemi na obou stranách. Když střídající Spal neproměnil svůj sólový nájezd na Talpu a pokus o lob skončil v jeho rukavicich přišel opět kontaktní gól Cholupic. Nejdříve v 68.minutě Burda rychle rozehrál přímý kop a Masner měl cestu k brance otevřenou, obstřelil sice Machynka, ale míč se odrazil od tyče zpět do náruče radotínského golmana. V 77.minutě opět brejková akce Cholupic. Tentokrát se na Machynka řítil Janoušek, obloučkem vybíhajícího golmana přehodil a ten ho poslal k zemi. Balón směřující do sítě stačil doběhnout Tyburec a poslat jej do bezpečí. Brankář Radotína si vysloužil žlutou kartu a kopala se penalta. Exekuce se ujal Michal Svoboda a "panenkovským" dloubáčkem snížil na 2:3. Na vyrovnání už ale Cholupice nedosáhly. Naopak blíže gólu byl Radotín. Toman sice míč do sítě dostal, ale mával se ofsajd a v poslední minutě Pleyer uvolnil Spala, který však střílel jen do brankáře Cholupic. Radotín tak, jako hostující tým využil domácího prostředí, a vrátil se po 24 hodinách zpět do čela přeboru.

Richard Bogdanov (Radotín): Prvních dvacet minut to bylo v pořádku, hráli jsme dobře a vedli 2:0. Pak už si asi hráči mysleli, že se nemůže nic stát. Soupeř dal kontaktní gól a hra už byla vyrovnaná. Myslím si, že jsme měli přece jen víc šancí a vítězství je nakonec zasloužené.
Roman Truneček (Cholupice): Sehráli jsme nešťastné utkání. Po nádherné první brance přišla hrubá chyba a druhý gól. Pak jsem hru vyrovnali, dali gól, ale po přestávce přišel vlastní gól a už jsme jenom dokázali snížit. Měli jsme i další šance, nastřelili jsme tyč, ale vyrovnat už nedokázali.

Cholupice - SC Radotín 2:3 (1:2)
Branky: 23. Janoušek, 77. z penalty M. Svoboda - 16. Stejskal, 19. Dlouhý,
52. vlastní Čermák ŽK: 17. Janoušek, 60. Masner, 86. L. Srba - 77. Machynek
Rozhodčí: Gotthard - Kotlár, Špivák Diváků: 120
Cholupice: Talpa - Masner (78. Špaček), Čermák, Rezek, Zavadil - Strouhal, L. Srba, Burda, Janoušek - Polák (70. Šmejkal), M. Svoboda. Trenér Roman Truneček.
SC Radotín: Machynek - Tyburec, Bezděk, Toman, Neumann (73. Císařovský) - Stejskal, Baroch, Bouška, Pleyer - Korynta (57. Spal), Dlouhý. Trenér Richard Bogdanov.